Ziggo hernoemt Horizon Go naar Ziggo Go en brengt Windows 10-app uit

  • 12-11-2016

Ziggo heeft de Horizon Go-app naar Ziggo Go hernoemd. De app, die al eerder op Android en iOS beschikbaar was, komt woensdag uit voor computers en telefoons met Windows 10. Het bedrijf geeft verder aan dat het werkt aan een html5-versie van de webapplicatie.

Volgens een medewerker van Ziggo is de Windows-app ontwikkeld zodat gebruikers die de service op hun pc willen gebruiken, niet langer afhankelijk zijn van de verouderde Silverlight-plug-in. Omdat bij de ontwikkeling van de app gebruik is gemaakt van het Universal Windows Platform, is de app ook voor de mobiele versie van Windows 10 verschenen. Over een app voor macOS wordt niet gesproken.

Aangezien de naam van Horizon Go is veranderd in Ziggo Go, is de website op een nieuw domein gehuisvest, namelijk ziggogo.tv. De website is verder ongewijzigd gebleven, maar de Ziggo-medewerker geeft aan dat er gewerkt wordt aan een html5-versie. De huidige versie maakt gebruik van Silverlight, dat niet meer wordt ondersteund door Google Chrome.

Aan de apps voor Android en iOS is weinig veranderd. Op het hoofdscherm is niet langer een lijst met televisiezenders te vinden. Deze is vervangen door een overzicht van de programma's die op dat moment het meest bekeken worden. De televisiezenders zijn nog wel te vinden onder het tabblad 'tv kijken'.

Horizon was oorspronkelijk een dienst van UPC, dat zijn naam aanpaste toen zijn moederbedrijf in 2014 Ziggo overnam. Ziggo zet zijn eigen naam op een steeds groter aantal van zijn eigen producten. Vorige week werd bekend dat de MyPrime- en TV Royaal-pakketten vanaf januari 2017 Ziggo Movies & Series en Ziggo Movies & Series XL zullen heten.

Bron : Tweakers

1.jpeg