WhatsApp introduceert videobellen voor gebruikers iOS, Android en Windows Phone

  • 15-11-2016

WhatsApp heeft videobellen geïntroduceerd voor gebruikers van zijn app op iOS, Android en Windows Phone. De functie is bereikbaar door op het bel-icoon rechts boven in beeld te drukken en vervolgens te kiezen voor video-oproep.

De update om te videobellen via WhatsApp zal de komende dagen beschikbaar komen voor gebruikers op iOS, Android en Windows Phone. De interface toont het camerabeeld van de andere partij groot en het eigen beeld van de frontcamera in het klein. Er is een ophang-knop, die standaard na een paar seconden uit beeld verdwijnt.

De functie zat er al lang aan te komen. Een paar weken geleden schakelde WhatsApp de feature in bij de testversie van de app en een half jaar geleden kwamen er voor het eerst aanwijzingen dat WhatsApp videobellen snel zou activeren.

WhatsApp is de bekendste applicatie om te chatten in de Benelux en vooral in Nederland staat de app op de smartphones van veruit de meeste gebruikers. Wereldwijd heeft WhatsApp al een tijdje meer dan een miljard gebruikers.

Bron : Tweakers.net

1.gif